Ervaringen

Persoonlijke Ervaringen van wat anderen zeggen over Mijk als dierentolk

Een ervaring van Dennis met zijn kat Tom:

De werkwijze van Mijk heb ik als zeer positief ervaren, zowel in het telefonisch contact als in het verslag. Ze heeft er echt alle tijd voor genomen.
Een tijdje geleden heb ik een al oudere kat, genaamd Tom, uit het asiel gered. Ik dacht, een oude kat wil niemand, straks moet hij hier altijd blijven, die gaat met mij mee naar huis. Ik voelde ook meteen een enorme klik met Tom. Omdat ik Tom zijn geschiedenis niet ken en ik wel graag meer wou weten over hem, heb ik Mijk benaderd. Zij heeft met Tom gesproken en hem een healing gegeven.

Ik kon tijdens en daarna aan Tom merken dat hij zich gehoord voelde en hij het prettig vond zijn verhaal te hebben kunnen doen. Sinds de tijd dat ik meer over Tom persoonlijk weet, begrijp ik hem beter en is onze band nog hechter geworden.

dierentolk ervaringen Tom 2018

Later toen ik merkte dat Tom niet lekker in zijn vel zat, heb ik Mijk opnieuw benaderd. Zij is er toen achter gekomen dat hij kiespijn heeft. Met name rechts bovenin vertelde ze erbij.
De dierenarts heeft hem onderzocht en stelde vast dat hij een gebroken kies rechts bovenin had. Deze is getrokken en sindsdien gaat het beter met hem.
Fijn Mijk dat je zoveel gedetailleerde informatie hebt kunnen verstrekken en dat je alle tijd neemt.

groet Dennis
2017

Dit is het verhaal van Judith,
ter nagedachtenis aan Beau:

Lieve Beau en Wiek, mijn allerliefste maatjes door dik en dun. 

In 2005 kochten we een huis in Frankrijk en dachten, daar past wel en hond bij en zo is Beau, een labrador-bordercollie-mix in ons gezin terecht gekomen.
Lodevick, de hond van de buren, kwam altijd op visite en wilde nooit meer naar huis, dus mocht hij bij ons blijven. Lodevick werd Wiek en hij werd de grootste vriend van Beau en van mij natuurlijk!

Beau en Wiek gingen altijd mee van Nederland naar Frankrijk, want inmiddels waren we een Table d’Hote begonnen in Frankrijk. Beau was voor elke gast de leukste, mooiste, liefste en intelligentste hond. Elke gast had wel iets speciaals met Beau of maakte wat speciaals met haar mee.
Als kinderen of volwassenen bang waren voor honden, dan voelde Beau dat haarfijn aan en ging zij langzaam hun vertrouwen winnen. Na een week waren zij niet meer bang voor honden.

Beau en ik voelden elkaar aan, we konden praten zonder woorden en begrepen elkaar dan direct.
In 2011 ben ik gescheiden, Beau en Wiek waren mijn steun en toeverlaat. 
Ze begrepen mij en voelden mijn pijn en verdriet, zonder dat ik soms wat liet merken (dacht ik). Dan troostten Beau en Wiek mij. 

dierentolk ervaringen Beau

In november 2016 ging Beau kreupel lopen. Met spelen is ze in de zijflank geraakt door een grote labrador. Het ging niet over, dus foto’s laten maken. 
Kanker, zei de dierenarts en nog maar 12 weken te gaan. 
Dit kwam even binnen kan ik je wel zeggen, maar ik dacht, Beau heeft er niks aan als ik treur, dus we gingen vrolijk verder.

Inmiddels had ik ook afgesproken een camping in Luxemburg te pachten en wilde heel graag dat Beau en Wiek aan mijn zijde stonden, mijn beschermers, mijn steun en toeverlaat, mijn liefdes, want zo voelden Beau en Wiek voor mij.

Ik ben Beau en Wiek gaan verwennen met biefstuk en allemaal heerlijkheden, want Beau ging toch dood, dus dan maar veel lekkers.
Later moesten die extra kilo’s er weer af. Oeps, maar oké, we hebben gesmuld.

Beau knapte weer op en ze rende zelfs weer door de velden en genoot van het buitenleven in Luxembourg en op de camping en ik natuurlijk ook. En de angst om Beau te verliezen ebde weg.
Wat ben ik dankbaar dat Beau en Wiek de camping nog hebben mogen meemaken🙏🙏🙏

Augustus 2017 de volgende dierenarts: die riep dat het artrose/artritis was, dus vol goede moed de medicijnen en pijnstillers weer gaan geven hiervoor. Maar het werd niet beter. 
Heel jammer, in een onbewaakt ogenblik, heeft de labrador weer met haar gespeeld en haar hard in haar flank geraakt. Wat een steek in mijn hart gaf, ik kon wel janken. Maar Beau speelde zo graag en ze rende zo graag, dus moest je dat dan niet meer met haar doen? 

Wiek onze eigenzinnige donder, want dat was het, is eind 2017 overleden aan ouderdom en dementie.

dierentolk Beau ervaringen 2018

Via een dierenarts ben ik begin 2018 bij Mijk de hondenfluisteraar terecht gekomen.
Een andere dierenarts had als advies gegeven: laten we Beau haar poot eraf halen.
Ik heb lopen wikken en wegen, maar iets in mij zei: niet doen, dit wil Beau niet. Maar je hebt het beste voor met je maatje en wilt doen wat het beste is en ik wilde haar nog lang bij me houden.

Mijk is een gesprek met Beau aan gegaan.
Mijk hadden wij nog nooit gezien of gesproken.
Het pootje is niet geamputeerd, gelukkig.
Dit was een wens van Beau en van mij💕

❤️Beau is helaas in 2018 van mij heen gegaan, maar wat doet het een pijn, dit verlies🙏

Rust zacht, lieve Beau en Wiek
❤️LY for ever🙏🙏🙏en jullie zitten in mijn hart❤️

Mijk heeft goed contact met Beau gehad, via een gesprek op afstand, want Mijk woont twee uur bij ons vandaan. 
Nogmaals, we kenden Mijk niet!!!

Wij moesten voor een beurs naar het Noorden (toeval bestaat niet) en hebben met Mijk een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten, dit was na het gesprek (op afstand) dat Mijk al met Beau had gehad.
Mijk was zo door Beau geraakt, zij wilde Beau ook graag zien.
Bij aankomst begon Beau te piepen alsof ze Mijk al jaren kende. Ze liep het huis van Mijk naar binnen alsof ze er al jaren was geweest. Wat een wonderbaarlijke ontmoeting was dit.

Bedankt Mijk voor je steun, liefde en het bijstaan bij het afscheid nemen van mijn allerliefste lieveling en zielemaatje 
mijn Beau🙏😘mijn beertje❤️

mei 2018, Judith