Een Droom: praten met dieren

Is het enkel een droom om te kunnen praten met dieren?

Als kind was het een droom van mij om met dieren te kunnen praten. Ik had een keer een film gezien waarin een vrolijke grappen makende dokter alle dieren kon verstaan: vogels, honden, katten, muizen, hij sprak met allemaal de dierentaal.

Ik wist wel dat het een sprookje was, maar stilletjes hoopte ik dat het misschien toch werkelijkheid kon worden, ergens. Ik kon dat idee nooit meer vergeten, in mijn hart hoopte ik ooit net als die vrolijke meneer ook met alle dieren te kunnen praten. Dat leek mij het toppunt van geluk.

praten met dieren Mijk dierentolk

Tegeltjes Wijsheid

Inmiddels ben ik heel wat jaren ouder en wijzer. En heb ik mij heel vaak verdrietig en machteloos boos gevoeld als ik zag hoeveel onrecht en leed het dierenrijk wordt aangedaan door toedoen van het mensdom.
De jaren hebben mij geleerd dat deze tegeltjes wijsheid veel waarheid bevat: je kunt niet alle dieren van de wereld redden, maar je kunt wel de wereld van 1 dier redden.
Toen ik zo’n anderhalf jaar geleden in 2015 de eerste training in Universal White Time Energy ontving van Reino Beimers in Drachten wist ik meteen: dit wil ik gaan toepassen om dieren te helpen.

praten met dieren 2 Mijk dierentolk

Daarna heb ik een tijd als vrijwilligster mogen oefenen in het geven van healing aan de honden in de Nomadenhof, zwerfdieren opvang in Sneek. 
En ben ik in oktober 2016 enthousiast begonnen met een facebook pagina: healing voor honden.
Nu moet ik eerlijk bekennen, die social media, dat is niet zo mijn ding, om daar dagelijks mee bezig te zijn. Ik heb het geprobeerd, om wekelijks een stukje te schrijven op facebook, maar dat is voor mij te veel van het goede. Ik hou te veel van rust en stilte. Met dank aan iedereen die mij trouw gevolgd heeft op facebook, hoop ik dat jullie mijn maandelijkse blogs ook blijven lezen.

Volg je hart

Inmiddels heb ik wat knopen doorgehakt: ik stop met het organiseren van meditatie bijeenkomsten en het geven van tekenlessen. Daarmee heb ik mijn website VredeMeditatie ook gestopt.
Ik kies voor het werken met dieren, ik volg mijn hart. Ik ga een nieuwe website maken over het communiceren met dieren. Dit is mijn eerste blog hier, spannend hoor.

drs. Mijk Cappenberg
06-81134419

dierentolk mijk cappenberg